CONSORȚIUL

Consorțiul de proiect are o poziționare clară și expertiza necesară pentru comercializarea, valorificarea și integrarea rezultatelor cercetării și dezvoltării în fluxurile de lucru din unitățile medicale complexe așa cum se poate vedea din descrierea de mai jos a fiecărui partener.

consortium-1
logo-infoworld
logo-upb
logo-tuiasi_1
logo-inrmfb_1

Info World

  • Contact: Victor Asavei
  • E-mail: victor.asavei@infoworld.ro
  • Website: www.infoworld.ro

Compania Info World furnizează soluții informatice integrate pentru sectorul de sănătate compatibile cu cerințele tuturor prestatorilor de servicii medicale. Incă de la înființarea sa în anul 2000, Info World este cel mai important producător de software medical din România, fiind recunoscut ca o forță inovativă pe piața națională și internațională.

La nivel național, compania operează în peste 250 de unități sanitare din sistemul public și privat, aplicațiile Info World fiind instalate pe un număr de 8.000 de stații de lucru, deservind peste 30.000 de utilizatori.Ca membru fondator al Asociației Nationale HL7 România, Info World este singura companie din România certificată în interoperabilitate la IHE Connectathon.

La nivel internațional, Info World este membru al organizatiei HL7 International și certificată Meaningful Use Stage 2 în S.U.A.. De asemenea, menține parteneriate cu diverse companii și organizații de top, fiind implicată în peste 10 proiecte finanțate de către Uniunea Europeană. În cei peste 15 ani de activitate în domeniul software-ului medical, Info World și-a menținut constant poziția de lider, impunând prin produsele și serviciile sale noi standarde de calitate și excelență.

Universitatea POLITEHNICA din București

  • Contact: Alin Moldoveanu
  • E-mail: alin.moldoveanu@cs.pub.ro
  • Website: www.upb.ro

Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) este cea mai mare universitate tehnică românească și un prestigios centru de cercetare.

Facultatea de Automatică și Calculatoare este fanionul universității din punct de vedere al avansului tehnologic, a calității cercetării științifice și a inovației în cercetare.

Echipa de proiect este formată din specialiști cu experiență în inovarea IT, cu precădere în domeniile de realitate virtuală și medical. Echipa va utiliza capacitățile tehnice și inovative pentru descoperirea, conceptualizarea și implementarea celor mai bune soluții în cadrul proiectului.

Metodologia agilă de administrare a proiectelor reprezintă o altă contribuție importantă a echipei UPB în cadrul proiectului, ea fiind rafinată pe parcursul a numeroase proiecte de cercetare și implementare la nivel național și european.

Universitatea Tehnică Iași

  • Contact: Robert Gabriel Lupu
  • E-mail: robert-gabriel.lupu@academic.tuiasi.ro
  • Website: www.tuiasi.ro

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (UTI), este instituția de învățământ superior cu cea mai veche tradiție în inginerie din țară, fiind o componentă relevantă a sistemului de cercetare și dezvoltare. Cele 23 de centre și laboratoare de cercetare de care dispune universitatea, participările în cadrul proiectelor naționale și internaționale, dovedesc interesul pentru cercetare și inovare al UTI.

Expertiza acumulată în cadrul proiectelor de cercetare europeană în domeniul dispozitivelor portabile recomandă Universitatea Tehnică din Iași ca un partener sigur pentru proiectarea, dezvoltarea și testarea de soluții hardware și software necesare în cadrul proiectului TRAVEE.

Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie

  • Contact: Delia Cinteză
  • E-mail: delcint@yahoo.com
  • Website: www.inrmfb.ro

Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie (INRMFB )este o instituție publică ce funcționează sub coordonarea Ministerului Sănătății. Domeniile de activitate al INRMFB sunt sănătatea, învățămȃntul și cercetarea.

Cele 4 secții ambulatorii și cele 4 clinici (cu 245 de paturi) tratează un număr important de pacienți care beneficiază de servicii de recuperare medicală și de alte servicii medicale în relație cu recuperarea. Acești pacienți prezintă patologii din cele mai diverse și provin din toată țara. Peste două treimi dintre pacienții tratați în institut sunt sechelari după boli neurologice (predominant AVC).

Activitatea de cercetare este susținută prin lucrările efectuate permanent pentru certificarea factorilor de tratament balnear, alcătuirea și validarea indicațiilor de cură balneară. Activitatea complexă a INRMFB este evidențiată prin numărul mare de pacienți tratați, prin organizarea și participarea la manifestări științifice prestigioase precum și prin publicații științifice valoroase.